Pølseunderet i Hütteldorf

Hütteldorf 23. juli kl 10.16

Vi venter på ett av lokaltogene som skal føre oss inn til sentrum av Wien, og lar oss motstandsløst forføre av en snacks/drikke/pølse-automat -- sikkert i anledning ett eller annet (vi er gode til å bruke kirkeåret når vi trenger det). Men før vi har foretatt oss noe som helst, roper Julianne (4 år), ved synet av pølse i brød(!), bestemt til automaten: "Æ vil  ha PØLSE!" 

Da skjer det, og jeg tuller ikke, automaten gir henne jammen pølse i brød, før vi har rukket å velge vår daglige Cola light. Intet mindre enn et pølseunder har skjedd i Hütteldorf på høylys dag, og stort er det i alles øyne! Can you belive this? Hva er sjansene for at noe slikt skal sje? Pølse on command?! 

Men så myntens bakside: Jeg innrømmer at jeg i dag (og jeg tuller heller ikke nå) med myndighet har befalt hele tre automater i et forsøk på å oppleve et tilsvarende under (en gang "pølse!"; to ganger "cola light!"). Psykologisk er dette interessant. Jeg tror egentlig ikke at det går an å befale snacks/drikke/pølse-automater, samtidig må jeg bare prøve. Ingen av automatene har imidlertid gitt meg det jeg har bedt om, uten bestikkelse og påtrykk ...


La meg slenge på et teologisk poeng, med en viss parallellitet, som en slags midnight confession: Som teolog tror jeg egentlig ikke at Gud griper inn i enkeltmenneskers liv. Men som lite menneske i verden går det knapt en dag uten at jeg ber om Guds ledelse, beskyttelse og inngripen i mitt eget og i andres menneskers liv. 

Nuvel, la meg ikke ta fokuset bort fra pølseunderet. Hurra for Juliannes tro som kan flytte ... pølse! Den som har tro som et sennepsfrø, har potensiale til å lage god sennep. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits