The Secret om overvekt ("Si meg hva du tenker, så skal jeg kunngjøre din BMI")

Jeg er uten ord. Read this:

Hvis noen er overvektig, er grunnen at de har tenkt "tjukkastanker", enten de nå var klar over det eller ikke. En person kan ikke tenke "tynne tanker" og være tjukk. Det er fullstendig i strid med loven om tiltrekning. ...

Det folk vanligvis innbiller seg, og som jeg også innbilte meg, er at det er maten som gjør at vi legger på oss. Det er en oppfatning du ikke er tjent med, og slik jeg ser det nå, er det bare pølsevev! Maten er ikke ansvarlig for at vi legger på oss. Det er tanken vår om at mat er ansvarlig for at vi legger på oss, som faktisk gjør at maten får vekten til å øke. Husk på at tanker er den fremste årsaken til alt, og resten er virkninger av disse tankene. Tenk perfekte tanker, og resultatet blir perfekt vekt. (The Secret, 58-59)

Dette er jo virkelig gode nyheter. Jeg har nettopp delt en 200 grams sjokolade med min favoritthustru, og må innrømme at jeg i en usalig blanding av frykt og tjukkastanker, vurderer å gi meg hen til matteøvelser og yoga før jeg legger meg. Men kan jeg slippe unna med perfekte tanker ("tynnemaijnntanker"), vil jeg jo heller det--og kanskje heller avslutte kvelden med litt chips.

Seriøst, og beklager hvis jeg sårer dere som denne boken virkelig har betydd noe for: Men dette er jo reinspikka bullshit - fra Valle til, eh, lenger ned i Setesdalen.

4 kommentarer

Charlotte

10.04.2009 kl.22:06

Heisann!Bra innlegg - jeg har lest the secret opp og ned i mente, samme med den norske boken tiltrekningsloven. Jeg mener at alt stammer jo i grunn fra hva vi selv ønsker å påta oss. jeg mener boken kan være farlig om noen ikke forstår det som ligger blandt linjene. Men der igjen som jeg også leser så tenker du ikke i samme retning som The secret siden du mener den er bare tull.Eller har jeg misforstått?Uansett! Veldig interesang blogg du har om Jesus,Bibel og Filosofi!

Årstein

10.04.2009 kl.22:24

Hei Charlotte!Jeg mener at mye av det som står i denne boken er fornuftig, men at den drar det hele for langt. Jeg er grunnleggende enig i at positive mennesker tiltrekker seg positive ting, og at negative mennesker tiltrekker seg negative ting. Jeg har klokketro på å sette seg mål, og har erfart at gode mål ofte genererer god resultater. Osv. Osv. Samtidig vet jeg at folk som opplever bilulykker, ikke opplever dette fordi de har tenkt feil. Det er en grusom og idiotisk tanke. Jeg har kjent flere med kreft som har hatt all motivasjon i verden for å bli friske, og som har bedt troens bønn (i nåtid!), flyttet fjellkjeder med sin tro, mottatt resultatet med takk fra sin skaper, men som likefullt har dødd av kreft. Man kan jo alltid hevde at det er noe de ikke hadde skjønt - men hva skulle det være?Problemet med The Secret er at den beskriver et universalmiddel for lykke og fremgang som har utrolig mye erfaring i mot seg. Forfatteren har mange gode råd å gi mennesker på veien, men burde kanskje nøyet seg med dette. I kjølvannet av denne bokutgivelsen er det mange skjebner - folk som har tatt idiotiske valg i kjølvannet av anbefalinger som Rhonda Byrne gir. Jeg ser at noen av aktørene i The Secret allerede har begynt å tilby alternative kurer og veier frem til det ultimate truth. For dette er også en del av saken; lykke er blitt storindustri. Alt godt, Årstein

.... valle represented...

10.04.2009 kl.23:39

hahahaha! ... jeg skal avstå fra å ha en veldig sterk mening om en bok jeg ikke har lest.... men seriøst, pølsevev sjøl, Rhonda Byrne.... :)

Cecilie

19.04.2009 kl.21:38

Jeg angrer ikke på all sjokoladen jeg har spist, eller all colaen jeg har drukket. Men jeg angrer vanvittig på alle tjukkastankene jeg har tenkt - hadde jeg visst konsekvensene, ville jeg aldri ha tenkt slike tanker...

Skriv en ny kommentar

hits