SV-kristen følelse

Jeg sitter nå med en deilig SV-kristen flinkisfølelse. Jeg har nettopp solgt bilen min, min kjære Suzuki Wagon R (i realiteten en moped med overbygg). Jeg som alltid har vært så vennlig, er nå også blitt miljøvennlig. Jeg har skiftet menighet, jeg har skiftet ham. Jeg gleder meg til å kritisere den første og beste 2-bilseieren jeg møter. Jeg skal snakke om hvilket etisk problem det er å ha to biler. Jeg skal illustrere det med 10-15 forskjellige etiske modeller, og ta meg GOD tid. Jeg skal snakke om utgiftene forbundet med å ha bil - ca 10000 i mnd - og smøre på. Min dårlige samvittighet er blitt til SV-kristen-flikisfølelse. Og nå ligger verden der, for mine smålige føtter.

Men minnene presser seg på, innrømmer det. I denne bilen fødte min kone vårt første barn. Her holdt jeg mine første forelesninger på grunnfag. Jeg brukte fjernlys da Einar Gerhardsen talte for første gang fra Stortingets talerstol. In this very car satt jeg 11. september 2001. Jeg brukte vindusviskere under månelandingen og da kvinnene fikk stemmerett. Jeg var på landeveien da Einar Førde debuterte seksuelt og da paven ikke gjorde det. Jeg var der under makkabeeropprøret og da Moses dro ut fra Egypt. Jeg festet sikkerhetsselen da Adam tok på fikenblad og rettet på speilet da Gud bredte ut himmelen og slapp løs vannmassene.

Jeg tar frem lommelykten, tenner den, og lyser fred over min Suzukis gode minne. Farvel, gode venn, dritgode kamerat, bestekompis.

[Etter at bloggen til Kristiansand Avis ble lagt ned, måtte jeg finne et nytt hjem for dette stykket. Beklager til dere som har lest det før!]

2 kommentarer

Balanse

10.04.2010 kl.13:48

Har den blitt til spiker?

10.04.2010 kl.21:00

Bilen eller bloggen? :)

Årstein

Skriv en ny kommentar

hits