Antisemittisme, Al-Qaradawi og å skyte over himmelen

Al-Qaradawis uttalelser om jødene og holocaust er definitivt mer idiotiske enn skremmende:

-Gjennom historien har Allah sendt folk til jødene for å straffe dem for deres korrupsjon. Den siste straffen ble iverksatt av Hitler. Gjennom alt det han gjorde mot dem, selv om de [jødene] har overdrevet denne saken, klarte han å sette dem på plass. Dette var himmelsk straff for dem. Ved Allahs vilje; neste gang vil det skje gjennom de troendes [muslimenes] hender.
- For å avslutte min tale, vil jeg si at det eneste jeg venter på nå, når mitt liv går mot slutten, er at Allah gir meg muligheten til å reise til landet for jihad og motstand [Israel], selv om det skal skje i en rullestol. Jeg vil skyte Allahs fiender, jødene, og de vil kaste en bombe mot meg, og slik vil jeg avslutte mitt liv ved å bli martyr.
-Vi venter på at Allahs hevn skal falle ned på dem, og måtte Allah gjøre det slik at det vil skje med våre hender.

Det som imidlertid skremmer meg er at Midtøstenforsker Cecilie Hellestveit ved Norsk senter for menneskerettigheter, som burde vite bedre, i en fatal blanding av politisk korrekthet og parallellomani  faktisk synes å forsvare Al-Qaradawis dumheter. Ifølge Vårt Land hevder hun at det er viktig å ikke ta uttalelsen ut av sin sammenheng [ja, der var det formularet igjen!] - og fortsetter:

- Også blant jøder finner man miljøer som ser både holocaust og konflikten idag som ledd i en guddommelig plan, i likhet med alle de gangene det israelske folk har blitt presset ut av det forgjettede land gjennom historien. I Midtøsten er det vanligere å ha et religiøst perspektiv på denne konflikten, mens vi i Europa har en fullstendig sekulær tilnærming til den. Derfor opprører disse uttalelsene oss veldig. Vi aksepterer verken at Gud sto bak 2. verdenskrig, eller at holocaust misbrukes i dagens konflikt.

17. februar, da artikkelen jeg refererer til sto på trykk, var en svart dag for Norsk senter for menneskerettigheter. Dette er rett og slett noe av det verste jeg har sett noen gang av en norsk fagperson. Sammenligningen Hellestveit foretar er ubrukelig, inkompetent og blottet for medfølelse. Hun skyter ikke bare over mål - hun skyter over himmelen.

Én kommentar

Morten

27.02.2009 kl.10:03

De blir straffet for korrupsjon. Vel, hvis det er økonomisk korrupsjon,så slår han langt bak mål (eller over himmelen, for den saks skyld). Men hva denne "korrupsjonen" jødene har blitt straffet for av Gud opp igjennom historien, det kan ingen svare på. "De er kriminelle". "De lurer til seg penger og mektige posisjoner". Gud sendte profetene til dem, men de avviste alle og drepte dem. Det er muslimsk argumentasjon jeg har hørt maaaange ganger. Men hvis man tenker over det, så minner det ikke om noe annet enn Adolf Hitlers (SAWS) argumenter mot jødene. Og hvis man leser leserinnlegg i for eks. aftenposten før 2. verdenskrig, så ville det skremme deg. Jødene er ditt, jødene er datt. Det er antisemittisme - og Holocaust kunne ikke skje så til de grader om De allierte hadde grepet inn, for de visste om det. Men når samme argumenter brukes mot jødene i dag, nei da kan man sannelig ikke kalle det for antisemittisme. "De er så hårsåre. De er ikke forfulgt nå. Slutt og skrik!". Vel vel, sier jeg. Et onde er et onde, man kan ikke bortforklare det ved henvise til andre onder. For et onde er i seg selv et onde. Så takk for snille ord av Qaradawi, fred være med ham, og Otto Jespersen!

Skriv en ny kommentar

hits