Terje Mesel (ordentlig) doktor!

Kollega Terje Mesel forsvarte i går sin doktoravhandling for den medisinske doktorgraden på en utrolig overbevisende måte. Les mer på http://www.med.uio.no/disputaser/m-o/mesel-terje.xml

Jeg klipper inn litt av min hyldningstale til Terje nedenfor, som er inspirert av en tale jeg hørte tidligere denne uken. ;-)

Vi er samlet her, i takknemlighet til våre landsfedre og mødre (i tilfeldig rekkefølge), fordi vi har valgt intersubjektivitet, fremfor individualisme; kvalitativ metode i stedet for kvantitative metoder; legeyrket i stedet for flygeryrket. God mat i stedet for MacDonalds, som vi pleier å spise på når vi er i Oslo. Og nytt for teologer: vi har valgt praksis fremfor legning; doktorgrad i stedet for O-fagsmappe.

 

Tiden er kommet for å slå av PCen og stige opp og ut av kjellerlokalene. Tiden er kommet for å telle sine barn påny, og for å forsøke å lytte når vår kone henvender seg til oss igjen.

 

Tilstedeværelse er kommet til Flekkerøya!


 

Jeg står her i dag med mitt glinsende instituttlederkjede for å vise Terje heder og ære. Bare for 60 år siden hadde det vært helt utenkelig for mine foreldre å være i en disputas. Min mor ville da ha vært kun 11 år--og hva skal en elleveåring egentlig gjøre på en doktormiddag? Det blir jo bare krøll. Mas og tull. Min far hadde garantert insistert på å kjøre i traktor til selve festen. Det hadde ikke blitt noe greitt.


Forandring er kommet til Flekkerøya! 


På denne dagen sender vi en bitter tanke til den institusjonen hvor vi selv tok vår doktorgrad. Hvorfor ble ikke vår disputas lagt til universitetets festsal? Følelsen av å ha blitt stuet bort er overhengende.

Enda mer bitterhet er kommet til Sørlandet!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits