Om problemer med å skrive en for god vuggesang (eller: Herren kjeme ifrå Teman, del 3)

Husker dere tøysesangen Herren kjeme ifrå Teman ? Jeg innser nå at jeg har drete meg litt ut. Med dette verket som jeg på ingen måter vil bli husket for, har jeg rett og slett danka ut en hel tradisjonsstrøm av godnattasanger: "Kjære Gud jeg har det godt" "So-ro" "Hinne ma tov" and you name it. Dette er kjempeupraktisk. Julianne nekter å roe seg uten denne sangen. Også Nina har måtte lære seg den! Da jeg i går kveld kom hjem og hørte Nina synge fra barnerommet: "Herren han kjem til Nordkalotten, øver vidda høyres tuting i fagotten" osv måtte jeg rett og slett slå etter i Johannes Åpenbaring for å se om dette er ett av endetidstegnene som skal gå forut for verdens ende. Jeg fant ingen ting, bortsett fra skam i mitt eget indre.

Dette er faktisk blitt et problem i forhold til barnevakter. Etter en tur på byen i forrige uke utspant følgende samtale seg: 

Årstein (til svigermor): "Nå, hvordan gikk det? Var barna snille?"
Svigermor: "Ja, alt gikk greitt - bortsett fra at Julianne hylte "Teman" i en halv time etter at hun hadde lagt seg. Hva var det?"
Årstein: "Du må være trett, skal vi kjøre deg hjem?"

Er jeg rett og slett et geni som samtiden skjønner så altfor godt - i motsetning til andre genier som først blir forstått etter sin død? Neppe! Trolig er jeg en misforstått dust! :-)

5 kommentarer

sølve

28.11.2008 kl.23:06

Jeg leser bloggen din, ler mye, og her ble jeg fryktelig spent på denne godnattsangen. Er alltid på leting etter nytt repertoir til kirkekoret, ikke minst til kveldsgudstenester...

Årstein

29.11.2008 kl.08:57

Hehe. Jeg har faktisk laget en selvkomponert melodi til "Herren kjeme i frå Teman", men jeg har fullstendig mistet frimodigheten i forhold å legge ut lydfiler etter kronfiaskoene "æ og non kamerata" og "trivs du i sektorn?"

sølve

29.11.2008 kl.09:55

Som sagt, jeg er alltid på let etter repertoir, og du har mer på lager skjønner jeg:)

Årstein

29.11.2008 kl.11:22

For å komme deg litt i møte: Jeg kan tilby at kollega Hans Hodne deklamerer "Herren kjeme i frå Teman" en gang i Hånes kirke. Ellers var det hyggelig å se ditt navn igjen, Sølve. Håper alt er vel.

sølve

03.12.2008 kl.22:43

Hehe, jeg gleder meg:)

Skriv en ny kommentar

hits