Om å være i Oslo uten penger

Har du noen gang være i Oslo uten penger? Har du noen gang tenkt på hvordan det ville være? Bare ring og spør meg! Jeg er nemlig i Oslo - uten penger.

Jeg reiser mye og har mange utlegg. HiA er imidlertid notorisk sen med å utbetale reiseregninger; derfor er det ikke første gangen dette skjer. Kontoen er helt tom. Kr 0,-!

Jeg har ett måltid om dagen - frokost. Heldigvis har hotellet gratis kaffe og te. Det er hakket før hotellresepsjonisten kaller meg Earl. Om jeg kom til Oslo, fyldig som hvalen Keiko, kommer jeg definitivt til å komme hjem tynn som Kaptein Sabeltan på Speed (men kanskje med ånden til nevnte hval). Hva(l) vet jeg?

Det er paradoksalt at jeg er for stolt til å spørre noen om å få låne penger, men nedrig nok til å blogge det. Jeg er på en måte en blotter, men samtidig for flau til å ta av meg klærne.

Det verste er at det er en del av meg som liker dette. Jeg har jo både sølibatære, monastiske og asketiske trekk. Da jeg var 20 år hadde jeg tenkt å blir misjonær i Tibet. Nå får jeg på en måte realisert drømmen. Kaffemaskinen er mi fjellgeit; hotellet er mitt fjell. Bogstadveien er min ... nei, jeg kan rett og slett ikke nok om Tibet for å dra denne i land.

I alle fall: Jeg lider, men ikke for evangeliets skyld. Jeg hungrer, men ikke etter å gjøre Guds vilje. Alt dette for Staten.

6 kommentarer

Søster Katarina

03.05.2007 kl.16:45

Kom i Lunden kloster! Våre dører er åpne for deg:)

Søster Katarina

03.05.2007 kl.16:48

forresten, hvorfor ligger denne bloggposten under "Jesus"? Er han med deg? Estin meta sou;

Bjørnhild

03.05.2007 kl.19:00

Ring sentralbordet til Bjørnhilds Aspikhjelp. Du hadde rett. Behovet for spising av aspik er skrikende og vi trenger vikarer i Oslo-området. På denne måten kan du både bli god og mett på aspik (koldtbordets største delikatesse:-)) og få penger i tillegg!

Cecilie

03.05.2007 kl.19:15

Utrolig flott at du ofrer så mye for offentlig sektor! Vi trenger flere slike!

Hvis det finnes et gratis nytestamente på hotellet så kan du jo grunne litt over jak. 4,6, og se om du kanskje kan svelge stoltheten og spørre noen om å låne penger. Bare et forslag.

Årstein

04.05.2007 kl.12:52

Til Lunden: Takk, men jeg leser dette for sent! Jeg har postet dette under Jesus fordi jeg blogger på MFs bibliotek. Datafasilitetene her er ikke hva de aldri har vært, og noe er tydeligvis veldig galt med denne maskinen.

Til Bjørnhild: Jeg er utrolig sulten, men ikke *så* sulten. Aspik - ha!

Til Cecilie: Jeg har ikke noen Bibel for hånden, men er det i denne teksten at ungdomsoversettelsen sier: "Atter sier æ og kameratan mine te' dæ: Skaff dæ vænna med den urettferdige mannom."

Bjørnhild

04.05.2007 kl.13:22

Så biblioteket på MF har gått tomt for bibler?

Skriv en ny kommentar

hits