Det ultimate svik: å bryte hår- og låravtalen!

Årstein Alle forhold har sine uskrevne regler og grenser. Få par vil f eks akseptere utroskap.

Nina og jeg har i alle år hatt en uskrevet hår- og låravtale, en avtale som på mange måter går dypere enn de tradisjonelle grenser for hetrofilt samliv.

Da vi var nygifte, spurte Nina meg en dag: "Årstein, synes du jeg har store lår?" Noe blåøyd, men velmenende svarte jeg: "Jeg tror at menn liker store lår." At dette var veldig, veldig feil svart skjønte jeg fort. Når hun senere har stilt dette spørsmålet, har jeg derfor alltid parert med "Store lår, du? Hæ, hva er det du snakker om?" eller "Nei, nei, nei, du er jo en sylfide! Du er ut som Paris Hiltons tynne søster" etc.

Mitt bekymrede og kompleksmettede spørsmål til Nina har i alle disse årene vært: "Nina, begynner jeg må miste håret?" Generøst har hun alltid svart: "Neida, håret ditt er tjukt og fint" eller "Nei, nei, nei, folk med mørkt hår har bare litt mer synlig hodebund enn andre."

Denne uskrevne avtalen om lår og hår har vi begge profitert på i ca 10 år nå. Men på selveste palmsøndag skjedde dette: Jeg sa som jeg ofte har sagt:  "Nina, synes du jeg begynner å bli tynn i håret?" Hun svarer: "Ja, nå synes jeg at jeg kan begynne å se at det tynnes noen steder." Snakker om svik!

Nå sitter jeg altså såret og sveket tilbake. Min kone har ødelagt noe av det som virkelig lå i bunden for vårt forhold - hår og låravtalen. Should I stay or should I go? Det ville nok vært litt voldsomt å gå, men Nina har ødelagt noe av det fineste vi hadde sammen. Vi snakker om det ultimate svik.

2 kommentarer

Deutero-Hauken

03.04.2007 kl.17:50

Sviket var så stort at du måtte opp 06.15 og skrive om dette på bloggen?

Årstein

04.04.2007 kl.08:50

Kjære Deutero!

Guess what! En av mine våteste drømmer har i alle år vært å våkne uthvilt klokken 5 om morgenen - før de andre står opp. Dette har nå begynt å skje. Så, da jeg skrev dette i bloggen, var dagen allerede kommet langt på vei for min del. Jeg hadde allerede begynt å glede meg til lunsj.

Tror for øvrig ikke at jeg har mistet noe mer hår nå siste døgn ;-)

Årstein

Skriv en ny kommentar

hits